Motor onderhoud

Veilig met je motor de weg op

Bij ons kun je terecht voor al het onderhoud voor je motor zoals: vloeistoffen verversen, filter vervangen, kleppen stellen, ketting stellen of vervangen, enz.

Kleppen stellen

Kleppen regelen de in- en uitlaatgassen, en een juiste afstelling zorgt voor een efficiënte verbranding en optimale krachtontwikkeling. Het nauwkeurig afstellen van de kleppen bij een motorfiets is een cruciale stap voor een langere levensduur van de motor.

Om de kleppen correct af te stellen, moet je de motor in de juiste positie brengen volgens de specificaties van de fabrikant. Dit betekent vaak dat je de zuiger op het bovenste dode punt van de compressieslag moet zetten. Vervolgens meet je de speling tussen de klepsteel en de klepzitting met een voelermaat. Een te strakke klepspeling kan leiden tot overmatige slijtage en slechte prestaties, terwijl een te ruime speling kan resulteren in lawaai, vermogensverlies en zelfs klepstoterproblemen.

Breng daarom tijdig je motor naar ons voor een correcte afstelling van de kleppen.

Klein en groot onderhoud

Het is belangrijk om je motorfiets regelmatig te onderhouden. We controleren belangrijke onderdelen zoals remmen, banden, verlichting en vloeistofniveaus. Remblokken en -schijven moeten worden gecontroleerd op slijtage, en banden moeten de juiste bandenspanning hebben voor een veilige grip op de weg.

Motorolie, koelvloeistof en remvloeistof moeten regelmatig worden gecontroleerd en indien nodig worden bijgevuld of vervangen. Het luchtfilter en de bougies dienen ook op tijd te worden vervangen om optimale verbranding te waarborgen. Een goed gesmeerde ketting of aandrijfriem draagt bij aan soepele prestaties, terwijl een juiste afstelling van de rem- en koppelingshendels het rijcomfort verbetert.

Daarnaast is het cruciaal de staat van de accu te monitoren en corrosie te voorkomen. Een periodieke inspectie van de ophanging en het remsysteem is eveneens van belang. Door regelmatig onderhoud te plegen, blijft de motorfiets betrouwbaar en behoudt deze zijn optimale prestaties, waardoor de rijervaring veilig en plezierig blijft.

Banden vervangen

Slijtage, beschadigingen of onvoldoende profiel kunnen de grip en veiligheid beïnvloeden. Het is belangrijk om regelmatig het profiel te controleren en de bandenspanning te meten. Bij ongelijkmatige slijtage of beschadigingen is het raadzaam de banden te vervangen. Het kiezen van banden die geschikt zijn voor het type rijden en de wegomstandigheden is cruciaal. We monteren en balanceren de banden zorgvuldig voor een veilige en soepele rijervaring.

Remmen vervangen

Remmen slijten na verloop van tijd door normaal gebruik. Regelmatige inspectie van remschijven, remblokken en remvloeistof is belangrijk om zo veilig mogelijk te kunnen rijden. Wanneer de remblokken dun zijn of de schijven versleten of beschadigd zijn, is vervanging noodzakelijk. Bij het vervangen van remonderdelen is nauwkeurige montage essentieel. Het remsysteem moet worden ontlucht en de remvloeistof ververst. Een goed functionerend remsysteem is essentieel voor de veiligheid dus wacht niet te lang met vervanging.

Kettingset vervangen

Het vervangen van de kettingset van een motorfiets is een belangrijk onderdeel van het reguliere onderhoud. De ketting en tandwielen moeten periodiek worden geïnspecteerd op slijtage. Een versleten kettingset kan niet alleen de prestaties van de motor beïnvloeden, maar ook de veiligheid in gevaar brengen. Het is raadzaam om de fabrikantenspecificaties te volgen voor het juiste moment van vervanging, doorgaans na een bepaald aantal kilometers, maar een tussentijdse visuele inspectie is raadzaam want het hangt samen met het gebruik van de motor. Bij het vervangen van de kettingset is het belangrijk om de spanning van de nieuwe ketting correct in te stellen en ervoor te zorgen dat de tandwielen goed uitgelijnd zijn.

Aankoopkeuring

Wil je er zeker van zijn dat de motor die je op het oog hebt technisch in orde is? Maak een afspraak voor een aankoopkeuring. Je hoort direct hoe het ervoor staat met de staat van de motor en krijgt advies over toekomstig onderhoud.

Maak nu je werkplaatsafspraak

Stuur een berichtje naar info@premiummobility.nl of bel naar 06-27401144.

Instagram
WhatsApp